Înființare societăți comerciale

Avocat Mariana Stan

Descriere

Infiintari societati Bucuresti. Simplu si rapid.

Ne ocupam de intreg necesarul pentru infiintarea si buna functionare a firmei Dumneavaostra

Costuri accesibilile & consultata gratuita

 

Infiintare societati comerciale

Cei care aleg sa-si infiinteze o societate comerciala pe cont propriu intampina adesea probleme birocratice sau se lovesc de necesarul mult prea elaborat si de pasii complicati necesari a fi realizati pentru a primi aprobarile dorite. Doriti sa va infiintati usor o societate comerciala, dar nu stiti exact care sunt pasii de urmat sau ca un alt profesionist sa se ocupa de aceasta chestiune in locul Dumneavoastra?

Cea mai buna varianta este sa apelati la experienta si expertiza unui avocat. Momentul in care demarati o afacere este un moment bun in care sa va ganditi cat de important este sa incepeti sa puneti in aplicare decizii manageriale. Externalizarea unor servicii si delegarea sarcinilor sunt doua chestiuni majore care va vor degreva de lucrurile de care altii se pot ocupa pentru ca dumneavoastra sa va axati cat mai bine pe managementul afacerii pe care o puneti pe picioare. Acesta este unul din secretele afacerilor de succes.

Infiintarea unei societati somerciale poate fi un proces foarte lin, fara impedimente si intarzieri, atunci cand apelezi la un cabinet de avocat cu experienta in domeniu. Intregul parcurs poate fi cu usurinta dus la bun sfarsit in termenii legii, fara stres sau pierdere de timp, astfel incat procesul de infiintare societati comerciale sau infiintare S.R.L. sa fie unul rapid si fara probleme.

In functie de tipul firmei care doriti sa o infiintati, avocatul se va ocupa etapa cu etapa de toate cele necesare. Astfel, veti economisi timp pretios pentru a pune la punct cele mai importante detalii pentru o firma de succes, fie ca este vorba despre o societate comerciale cu raspundere limitata (SRL), fie ca este vorba despre o societate pe actiuni (SA). De fapt, forma pe care o alegeti pentru viitoarea firma va dicta si necesarul documentelor pe care trebuie sa le pregatiti si etapele pe care trebuie sa le parcurgeti.

Cabinetul de avocat Mariana Stan va pune la dispozitie ajutorul necesar pentru a dezvolta o societate proprie. Ne vom folosi de expertiza noastra ain avocatura si de experienta de lucru, pentru a va ajuta cu infiintare S.R.L. in Bucuresti, intr-un timp scurt si la costuri minime.

 

Infiintarea unei companii poate fi un proces elaborat.

Noi simplificam totul si va oferim sansa de a va ocupa de lucrurile cu adevarat importante la startul unei afaceri.

 

Servicii pe care le ofera Cabinetul de avocat Mariana Stan din Bucuresti

Avocatul este cel mai in masura sa va ajute cu infiintarea de societati comerciale. In acest fel, veti avea garantia ca totul este realizat in mod corespunzator, cu atentie la detalii si preciez in documentatie. Infiintarea unei firme poate fi de mai multe tipuri (SC, SRL sau PFA), fiecare avand propriul specific in infiintare si propriile proceduri bine cunoscute de catre avocatii experti in acest domeniu.

Printre serviciile adiacente pe care vi le ofera cabinetul nostru de avocatura la infiintarea si functionarea unei unei firme se numara urmatoarele:

 • Redactare documentelor necesare pentru infiintare societati comerciale;
 • Redactare si obtinere acte aditionale;
 • Stabilirea contractelor de cesiune, comodat sau vanzare-cumparare;
 • Realizarea procedurilor, a demersurilor si a documentelor necesare pentru infiintarea unor puncte de lucru;
 • Stabilirea si infiintarea necesarului cu privire la suspendarea profilului de activitate al unei firme deja existente;
 • Reformarea actelor constitutive in vederea unei bune functionari a unei firme;
 • Obtinerea certificatelor de constatare in cazul unor accidente/procese;
 • Atenuarea unor conflicte institutionale, cu reprezentarea societatii in instanta si gasirea celor mai bune solutii in vederea rezolvarii unor conflicte, contraventii, ilegalitati etc.

 

Infiintare societate comerciala pas cu pas, direct la avocat

Procesul de infiintare S.R.L. poate fi unul anevoios pentru persoanele care aleg sa infiinteze un SC pentru prima data. La infiintarea oricarei firme este necesara obtinerea unor documente si crearea unui dosar, iar acest lucru implica timp. Daca nu stiti exact care sunt documentele de care aveti nevoie, in prima instanta va fi nevoie sa va informati pentru a sti ce trebuie sa cuprindeti in dosarul de start-up.

Abrogarile sau modificarile periodice ale legislatiei din domeniul infiintarii firmelor pot reprezenta o adevarata provocare, iar lipsa unor documente, precum si redactarea neadecvata a cererilor poate duce la amanarea procesului de infiintare S.R.L. propriu-zis, dar si la o serie de cheltuieli nerecuperabile.

Insa, avocatul previne toate aceste neplaceri avand toate cunostintele si intreaga experienta necesara pentru a elibera beneficiarii de stres si griji, dar si pentru a preveni risipa financiara. Procesoul de infiintare societati comerciale este parte a dreptului civil, una din specializarile Cabinetului de avocat Mariana Stan.

La un astfel de cabinet de avocat, specialistii cunosc cu precizie diferenta dintre societatile disponibile care pot infiintate, dar si documentele, respectiv aspectele necesare si pasii de lucru, de fiecare data in conformitate cu legislatia actualizata.

 

Infiintare SC

SC este acronimul utilizat pentru “societate comerciala” sau o firma care poate fi infiintata de catre persoanele fizice ce-si doresc obtinerea unei entitati juridice.

Societatea comerciala poate fi impartita asadar in doua tipuri de forme:

 • SA sau societate comerciala pe actiuni;
 • SRL sau societate cu raspundere limitata.

Diferenta dintre cele doua o reprezinta in primul rand suma de capital necesara la infiintarea afacerii, SRL fiind din acest punct de vedere o optiune ideala pentru viitoarele intreprinderi tip start up, cu un capital redus, de minim 200 lei. Pentru infiintarea unui SA este necesar conform legii prevazute de ONRG – Oficiul National al Registrului Comertului un capital de minim 25.000 euro.

De asemenea, cei care dispun de o societate cu raspundere limitata au calitatea de actionari sau beneficiari ai proprietatii, unde exista minim 2 actionari pentru functionarea unei societati. SA-urile pot detine acelasi numar minim de actionari, dar nu mai mult de 50, iar in cadrul acestei societati comerciale exista asociati cu drept de control asupra activitatilor sociale.

Actionarii au caracter independent, deciziile avand aceeasi importanta la nivel unanim si pot fi exclusi din societate, dar in cadrul SA-urilor, decizia definitorie este stabilita in baza actiunilor majoritare.

Celor doua forme de societati comerciale se alatura si PFA-urile, traduse prin “persoane fizice autorizate” care pot desfasura diferite activitati producatoare de venit asemenea societatilor, activitati si norme prevazute si controlate de Ordonanta de Guvern nr. 44/2008 cu abrogarile/modificarile ulterioare.

Procedura de infiintare PFA este relativ mai simpla si nu impune infiintarea unei societati propriu zise, persoana autorizata avand posibilitatea de a beneficia unanim de control asupra activitatii intreprinse, la toate nivelurile. Astfel, PFA poate parea o optiune ideala si mai eficienta fata de SRL sau SA. Deopotriva, trebuie tinut cont ca nu orice activitate poate fi inscrisa ca PFA si ca, in cadrul SRL sau SA sunt deseori necesare persoane specializate cu drept de control asupra actiunilor si a functionarii firmei (contabil, angajati etc.), cu posibilitatea ca antreprenorii sa intreprinda activitatile specifice daca au competentele de rigoare sau de a apela la servicii externalizate pentru obtinerea personalului necesar.

Cunoscand toate aceste aspecte, se poate observa ca infiintarea unei firme nu este nicicum un lucru simplu de ales si de dus la bun sfarsit.

Cabinetul de Avocat Mariana Stan va poate oferi consultanta necesara pentru a va decide ce tip forma sa alegeti pentru societatea dumneavoastra si va poate ajuta cu tot dosarul ce trebuie depus la Registrul Comertului pentru obinerea Certificatului de Inregistrare si a celorlalate documente ce atesta inregistarea firmei in mod oficial.

 

Nu stiti ce societate sa infiintati, cum sa o alegeti pe cea mai potrivita si care sunt implicatiile totale?

Contactati-ne pentru infiintari societati comerciale in Bucuresti si va vom ajuta cu sfaturi de avocatura pertinente, care va vor determina sa luati o decizie in deplina cunostinta de cauza.

 

Acte necesare pentru infiintari societati comerciale

Cele mai multe forme de activitate ale companiilor sunt de tip SRL, datorita avantajelor multiple care reusesc sa se plieze pe nevoile viitorilor antreprenori. Dosarul pentru infiintare S.R.L poate fi insa unul extrem de stufos, conform prevederilor ONRC.

Iata ce trebuie sa contina dosarul pentru infiintari S.R.L.:

 • Cerere de inregistrare;
 • Anexa 1 si 2;
 • Declaratii pe proprie raspundere din partea administratorilor care atesta ca nu se vor desfasura alte activitati fata de cea prevazuta ca urmare a inregistrarii firmei, respectiv intelegerea normelor legale de functionare si detinerea avizelor specifice profilului companiei;
 • Dovada privind alegerea numelui unic al societatii si validarea dreptului de uz si/sau acordul de utilizare a numelui conform Legii nr. 26/1990 (de exemplu, in cazul societatilor de tip franciza);
 • Actul constitutiv raportat la prezenta administratorilor/a asociatiilor;
 • Copii dupa actele de identitate, al spatiului de lucru etc;
 • Acord din partea tuturor persoanelor care isi desfasoara activitatea in spatiile invecinate, indiferent de tipul acesora;
 • Declaratie de asociat obtinuta de la notar/avocat (unde este disponibila in mod gratuit);
 • Specimenele de semnatura.

Bineinteles, acestea sunt doar o parte din documentele ce trebuie fie ridicate de la sediul institutiilor competente, fie completate/realizate si aprobate/depuse in amanunt, care vor fi ulterior analizate sau respinse de catre institutiile statului, sub solicitarea aducerii unor imbunatatiri conform prevederilor legale.

Ulterior eliberarii tuturor actelor si a aprobarii in definitivat, se concepe dosarul de infiintare S.R.L. care de asemenea va trece printr-un amplu proces de verificare si validare pana la primirea avizelor si a aprobarilor, respectiv pana la infiintarea S.R.L propriu-zisa.

Timpul in vederea obtinerii de avize si acorduri poate fi curprins intre 2-5 zile si pana la 30 zile, la care se adauga aproximativ cele 30 zile necesare de la aprobarea dosarului de infiintare firma pentru infiintarea efectiva.

 

De ce aveti nevoie de un avocat pentru infiintare firma?

Nu mai este nicio noutate ca un avocat poate fi elementul cheie la infiintarea unei firme si persoana de incredere care se poate ocupa in detaliu de tot ceea ce impune acest proces.

Avocatul va poate oferi consiliere si indrumare cu documentele pe care trebuie sa le pregatiti, va poate ajuta sa completati in mod corespunzator cererile necesare de la Registrul Comertului, va poate ajuta sa alegeti in mod corespunzator codurile CAEN care descriu cel mai bine activitatea pe care o veti desfasura, iar acest lucru este extrem de important mai ales pentru anumite activitati in lant. Daca nu alegeti corect un cod CAEN pentru societatea pe care o veti infiinta, riscati amenzi.

 

Infiintare S.R.L prin cabinet de avocat Bucuresti

Alegerea si angajarea unui avocat care sa se ocupe in numele dumneavoastra de realizarea si depunerea dosarului de inregistrare presupune oferirea unor servicii contra-cost.

Nu exista un cost fix pentru infiintari S.R.L., acesta fiind variabil si personalizat in functie de experienta avocatului, dar si de serviciile pe care doriti sa le presteze avocatul in locul dumneavoastra. Deseori s-a dovedit insa ca, bugetul alocat spre infiintarea unei societati comerciale unui avocat experimentat, poate fi amortizat prin evitarea erorilor si castigurile temporare.

Tot ce va trebui sa faceti atunci cand apelati la un astfel de avocat e sa prezentati documentele personale si cele care tin de decizia dumneavoastra si a partenerilor implicati (alegerea unor denumiri firma, stabilirea asociatilor si asigurarea documentelor/a, abrobarilor necesare din partea acestora pentru demararea procedurilor aferente de infiintare S.R.L etc.).

In continuare, avocatul sa va ocupa de comunicarea cu Registrul Comertului pentru ca in final sa obtineti prima data pe email (in format electronic) si apoi in format fizic (la posta) dosarul cu documentatia finala ce atesta infiintarea societatii si inregistrarea sa la Registrul Comertului.

 

Va oferim servicii de avocatura profesionale la preturi rezonabile.

Solicitati acum o programare si va vom indica pasii de urmat pentru infiintarea rapida a unei societati Bucuresti.

 

Cabinet de avocat Bucuresti – servicii conexe la infiintari societati comerciale

Pe langa necesarul de baza pe care-l presupune procesul de infiintari S.R.L., veti gasi la noi si alte servicii conexe de avocatura la care puteti apela cu incredere.

De exemplu, va putem oferi urmatoarele servicii in derularea si functionarea de succes a companiei:

– indrumare si reprezentare in cazul unor dezbateri in instanta privind drepturile asupra societatii comerciale, drepturi de autor etc. ;

– rectificarea dosarului firmei in conformitate cu cele mai noi modificari legislative;

– redactarea actelor si obtinerea certificarilor necesare atunci cand se doreste schimbarea sediului social sau prelungirea statutului;

– rectificarea dosarului conform prevederilor legale la cresterea/diminuarea capitalului social;

– suport in cazul proceselor de stramutare a sediului sau al celor de vanzare-cumparare;

– la dezbaterea si implementarea unor decizii administrative cu temei legal, stabilite prin intermediul si cu acordul asociatilor;

– intocmirea si legalizarea documentelor personalului auxiliar de lucru, respectiv incadrarea acestora pe piata fortei de munca (atunci cand este cazul);

– redactarea si instaurarea unor noi puncte de lucru sau suspendarea definitiva a activitatii firmei/a partenerilor/angajatilor din subordine etc.

 

Beneficiile unui avocat permanent firma

Asadar, un cabinet de avocat pentru infiintare S.R.L va poate veni in ajutor cu raspunsuri la numeroase intrebari si actiuni care pot solutiona eficient o serie de situatii neplacute, pe care le puteti intalni sau cu care va puteti confrunta la infiintarea firmei sau ulterior acestui moment de start.

Alegand sa colaborati cu noi si in viitor, veti beneficia de ajutor si consultanta de specialitate pentru diferite probleme cu care va puteti confrunta. Veti descoperi rapid ca atunci cand luati deciziile in cunostinta de cauza, fara incertitudini si confuzie, puteti dormi mai linistit, pentru ca ati facut ceea ce este corect si legal.