Intrebari frecvente

 • Home
 • Intrebari frecvente
FAQ

Intrebari frecvente
la care va raspunde
Cabinetul de avocat Mariana Stan

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din Bucuresti, va poate oferi consultanta in materia dreptului muncii pentru ca dvs. sa puteti sa va repuneti in drepturi. De asemenea, pe langa ajutorul in redactarea si sustinerea contestatiilor, puteti beneficia de reprezentanta in fata instantelor de judecata.

 

La art. 60 din Codul muncii sunt stabilite cazuri clare in care angajatul nu poate fi concediat si Cabinetul de avocat Mariana Stan, din Bucuresti, vi le prezinta pentru a intelege mai usor daca ati fost concediat abuziv:

a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.

 

Mai luati in considerare si faptul ca salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului. De asemenea se ofera compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca.

 

Puteti fi ajutat de Cabinetul de avocat Mariana Stan, din Bucuresti, pentru  anularea concedierii abuzive si primirea drepturilor salariale la zi reactualizate. In cazul in care angajatorul refuza plata salariilor in termen de 15 zile, se constata savarsirea unei infractiuni.

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, vă poate oferi consultanță în materia recunoașterii minorului, în situația în care acesta nu a fost recunoscut la momentul la care a fost născut.

Recunoaşterea se face prin declaraţie la serviciul de stare civilă, la înregistrarea naşterii, sau ulterior. Recunoaşterea poate fi făcută şi prin înscris autentic sau prin testament.

Dacă recunoaşterea nu este benevolă, tatăl sau mama minorului poate fi acționat(ă) în justiție, iar instanța va pronunța o hotărâre judecătorească în acest sens, în urma efectuării unui test ADN.

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, acordă asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, fond sau apel, pentru infracțiuni de trafic de droguri, dar și pentru măsurile preventive din cursul urmăririi penale.

Infracțiunea de trafic de droguri este reglementată prin Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri publicată în Monitorul Oficial al României la data de 3 august 2000.

Infracțiunea de trafic de droguri se referă la cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vâanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, care se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Dacă infractiunea de trafic de droguri se referă la droguri de mare risc, atunci pedeapsa prevăzută de lege este de la 5 la 12 ani închisoare.

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, va informează că infracțiunea de trafic de droguri se pedepseste și pentru introducerea sau scoaterea din țară de droguri de risc, situație în care este prevăzută pedeapsa inchisorii de la 3 la 10 ani.

Dacă sunt introduse în țară droguri de mare risc, atunci pedeapsa prevazută pentru infracțiunea de trafic de droguri este de la 7 la 15 ani.

Prin Legea nr. 4/2020 a fost completată anexa la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, fiind introduse substanțe noi în tabelul inițial, în acord cu transpunerea art. 1 din Directiva delegata (UE) 2019/369 a Comisiei din 13 decembrie 2018 de modificare a anexei la Decizia-cadru 2004/757/JAI a Consiliului, în ceea ce priveste includerea unor substante psihoactive noi in definitia termenului “drog”, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 66 din data de 7 martie 2019.

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, acordă asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, pentru recunoșterea unei hotărâri străine în materie penală.

O hotărare străină în materie penală poate fi recunoscută de statul român în baza prevederilor Legii nr.302 din 26 iunie 2004 privind cooperarea judiciară internatională în materie penală, modificată prin Legea nr. 236/ 05.12.2017 publicată în M.Of. nr. 411 din 27.05. 2019.

Dacă persoana condamnată se află în detenție într-un stat străin, acesta poate fi transferată, la cerere, pentru continuarea executării pedepsei. Pentru a putea fi posibilă executarea pedepsei străine în România, este necesară recunoașterea hotărârii străine, iar persoana condamnată va fi transferată într-un penitenciar din România pentru continuarea executării pedepsei, conform legislației române

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, vă poate oferi asistență și reprezentare pentru recunoașterea unei hotărâri străine penale din orice stat, având deja experiență în acest domeniu, cu următoarele state: Franta, Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie, Germania.

Cabinetul de avocat Mariana Stan, din București, vă poate oferi consultanță în materia programului de vizitare al copilului minor, în situația în care programul de vizită al unuia dintre părinți nu există sau se vrea a fi modificat.

Acest lucru este posibil printr-o hotărâre judecătorească, Cabinetul de avocat Mariana Stan putând acorda asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată.

Doriti mai multe informatii ?

Completati toate campurile pentru va putea oferi suport cat mai rapid

  Deschideti WhatsApp
  1
  Avocat Mariana Stan
  Buna ziua.

  Doriti sa va ajutam in domeniul juridic?